Krossa livsmyterna!

livsmyt sbst : vanföreställning om hur världen fungerar, som begränsar ditt liv

Många av oss lever i dysfunktionella livsmyter som hindrar oss från att leva livet fullt ut. Framför allt lägger livsmyterna krokben för att leva hållbart.

Boken beskriver hur du kan krossa dina livsmyter och hitta en ny väg framåt. Jag berättar om sju livsmyter som jag själv satt fast i, allt ifrån Tekniken löser alla problem till Tillväxt är toppen.

Boken finns att köpa i din lokala bokhandel, på nätets jättar eller direkt från författaren här i vår egen nätbutik:

Göran är civilingenjör från Chalmers och gjorde kanonkarriär. Han blev chef för en internationell forskningsgrupp och kvalitetschef för ett forskningslabb. Föreläste i Japan om robotar. Byggde upp en produktutvecklingsavdelning i Kina. Allt för att han levde i livsmyten att Tekniken löser alla problem.

Men när han kom på att vi överbelastar planeten och att hans sätt att leva var extremt ohållbart, så valde han att lägga om till att bli eko-bonde och nötträdsodlare.

Nötter är framtidens mat. Allt som växer på träd är bra för ekosystemen, eftersom det förstärker artrikedomen, bromsar övergödningen och dämpar klimatkatastrofen.

På bilden är Göran i Botaniska Trädgården i Göteborg där en enorm äkta kastanje stormtrivs. Klart att vi ska äta mer kastanjer!

Innehållsförteckning

INLEDNING

MYT 1 TEKNIKEN LÖSER ALLA PROBLEM

MYT 2 NATUREN ÄR VÅR VACKRA RESURS

MYT 3 TILLVÄXTEN GER MER ÅT ALLA

MYT 4 DET EVIGA ENERGIÖVERFLÖDET

MYT 5 GLOBALA LEDARE LEDER OSS MOT EN STRÅLANDE FRAMTID

MYT 6 SVERIGE ÄR BÄST! RÄTTVIST RIKT TACK VARE VÅRT HÅRDA SLIT

MYT 7 HÅLLBARHET ÄR EN BRA HOBBY

ATT SLÄPPA FÖRLEGADE LIVSMYTER

AVSLUTNING

REFERENSER OCH LÄSTIPS

Kanske blir du sugen på att köpa nötträd från vår plantskola?